Rolluiken

Rolluiken zijn de perfecte vorm van zonwering, nl. 100% zonwerend. Daarnaast zijn rolluiken geluidwerend, inbraakvertragend, inkijkwerend, isolerend en weerbestendig. Met rolluiken wordt tevens het binnencomfort verhoogd. Er zijn vele kleuren en vormen beschikbaar.

Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van een rolluik.
Een van de belangrijkste aspecten is de verduisterende werking van het rolluik, het (zon)licht van buitenaf wordt geweerd en de kamer blijft donker als u dat wilt.
Rolluiken waarborgen uw privacy en hebben een inbraakvertragende werking.
De isolerende eigenschappen van een rolluik zorgen ervoor dat warmte (zomer) en koude (winter) worden gereduceerd, waardoor u flink bespaart op uw energierekening. Ook biedt het rolluik een uitstekende geluidsisolatie, lawaai wordt effectief gedempt.

Mini-rolluiken zijn het meest gebruikte type rolluik, vooral voor woonhuissituaties.
Rolluiken kunnen zowel handatig (band) als elektisch worden bediend.
Om kwaliteit in de bediening door te zetten, maken we voor elektrische rolluiken hoofdzakelijk gebruik van motoren van de merken Cherubini of  SOMFY.
Toegepast worden motoren met obstakelherkenning en automatische afstelling.

Een rolluik zorgt voor stilstaande lucht tussen het raam en het rolluik. Daardoor wordt een koudeval voorkomen. Omdat rolluiken met name in de avond gebruikt worden en dit het meest koude deel van de dag is, levert dit zeker een energiebesparing op. Voor dakramen geldt bijvoorbeeld een extra warmte-isolatie van 27 %. Daarnaast geeft het ook een extra beveiliging. Het is veel moeilijker voor inbrekers om binnen te dringen. En in de zomer kun je op warme dagen hogere temperaturen binnen hebben via opwarming van kamers via de ramen. Het gebruik van rolluiken zorgt voor een niet opwarmend effect, tot wel 95 % volgens onderzoek van TNO. Dit betekent dat een airconditioning misschien niet meer nodig is. Een rolluik kan dan op een eenvoudige wijze voor energiebesparing zorgen.

Scroll naar boven